المتابعون
Join on this site

كن من متابعي مدونتنا

السبت، 23 يونيو 2018

رشيقات مطبخي


رشيقات مطبخي
طريقة جبنة كريمي لايت لرجيم 


قالب جبنة قريش عليها ربع كوب لبن خالي دسم او زبادي خالي دسم و4معالق كبار زيت زيتون ورشة شطة ورشة كمون ونضربهم كلهم في كبة او خلاط افضل وتعبا في حفاظة اوبرطمان

مطبخ الاحلام ياتري مين مطبخه كده :)

مطبخ الاحلام ياتري مين مطبخه كده :)












الكحك بشكل جديد 



 
كحك بجبنه مثلثات عاشت الفكرة والله يا جماعه جميل جدا جدا 😀
المقادير 😊
كوبايه ونص دقيق 
وكوبايه الا ربع سمنه 
وكيس فانيليا و4 مثلثات بريزيدون ونص معلقه بيكنج بودر ومعلقه سكر ونعجنهم ونسيبها ترتاح ف التلاجة نص ساعه وبعدين نشكلها
ملحوظة :-
لو العجينه طلعت مفروله شويه ممكن نحط شويه لبن بس صغيرين جدا ونلم العجينه بيهم اقل من ربع كوب

التبولة 


😍
سلطة صحية جدا ولذيذة جدا
طماطم كبيرة 

بصل أخضر واحدة كبيرة او اثنين صغيرين
 بقدونس نص حزمة 
كسبرة كام عود
 و 5اعواد نعناع 
معلقة كبيرة برغل ناعم ننقعه قبلها بساعة في ليمون او مية سخنه لو مستعجلة
 وليمون وزيت زيتون وملح 
الطريقة نقطع الكل صغير بعد الغسيل ونصفي برغل ونحطه ونحط زيت زيتون وليمون وملح ونقلب وبالهنا جربوها هاتجعبكو اوي

طريقه كفته الحاتي اللي مابتفكش تعالا اقولك ازاي
 😊 
 لحم مفروم وطازج علي حسب عدد الأفراد 
بصلة كبيرة مبشوره ناعم 
3 فص ثوم مفروم + رشه من الكسبرة والشبت 
2 م ك صلصة الباربكيو المدخنة
ملح + فلفل اسود + هيل مطحون+ رشة قرفة مطحونة
الطريقة 😉
نفرم البصلة مع شوية ملح في المفرمة ونسيبها شوية حتي يخرج منها الماء ثم نعصر البصل من الماية كويس هنحتاج التفل 
ونحط تفل البصل فقط ع اللحم مع باقي الإضافات ثم تفرم كل المكونات مع بعض حتي تتجانس
ثم نشكلها علي السيخ او علي يد المعلقة الخشبية عشان تكون مجوفة م الداخل
ثم نرصهم في صينية تيفال ونصب عليها ماية البصل مع مراعاة عدم اضافة ولانقطة مايه لان هي هاتخرج سوائلها ولما تستوي نكون مولعين قطعة فحم ونضع في فنجان قطعة زبدة ونضع فوقها الفحم عشان يديكي طعم المشوي
اسيبكم مع الصور







لسان عصفور باللحم 

 
اول حاجه هكون سلقه لحمه 
و هنحمر كميه لسان عصفور حسب الكميه اللي انتي عايزاها بمعلقتين سمن بلدي ولما يبدأوا يصفروا ازود بصلايه مبشوره ناعمه وفصوص ثوم مفرومين ومعلقه صلصه والشوربه بتاعت اللحمه ورشه ملح وماننساش ان الشوربه فيها ملح اصلا 
لو عملتي 2 كوب لسان عصفور يبقي 2 كوب مايه مغليه 
واسيبها تستوي ربع ساعه
ولما تستوي بنقلهم لطاجن فرن ومعاهم لو حابه زبيب ومكسرات ولحمه واقلبهم مع بعض وكبشه شوربه وأدخله الفرن 10 دقايق وبالهنا والشفا
 
3 أطعمة امسحها من حياتك لأنقاص الوزن

 
المقليات:
ابتعدي تماما عن كل الأطعمة المقلية، ويمكنك اختيار كل ما هو مشوي، لأن الأطعمة المشوية تحرق الدهون التي بها، مما يجعلك تتناولين الطعام باطمئنان من عدم إضافة أي دهون لجسمك، فلتتناولي سلطة الدجاج المشوي بدلا من الدجاج المقلي، وكذلك الأسماك المشوية.
الجبن والخبز المحمص:
السلطات من الأطعمة المحببة، والتي تقدمها المطاعم بشكل مغري ولذيذ، لكنها مصنوعة بطريقة غير صحية، وغنية بالدهون والسكريات لذلك حاولي تجنب أي سلطات تحتوي على الأجبان، أو الخبز المحمص أو أي أنواع من الخبز.
النشويات:
الخيار الأفضل لتناول أي وجبة في الخارج، هو التركيز على الخضراوات، والابتعاد عن النشويات، وهذا يشمل الامتناع عن تناول الخبز

 معلومه

هل تعلم أن الفول السوداني يعمل على الوقاية من سرطان المعدة لاحتوائه على نوع من مضادات الأكسدة الذي يُساعد على ذلك.. تناوله بين الوجبات
مسموح ب عدد 7 وحدات في اليوم

تعالي يا بطه انتي وهي وكل واحدة تنادي لاختها
😘😘😘😘😘😘😘😘😘
بصي حببتي مش عايزة الكفته تفك منك لما تدخلها الفرن اعصري البصله كويس وحطي البصله بس،💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
- الفانيليا :
يا سلام عليها لو ضيفناها على اي حاجة بتخليها خيال
على العصاير خصوصا لو اي حاجة فيها لبن
بلح _ جوافة _ موز اي عصير هتحسي طعمه زي اللي بتشربيه في احلى الكافيهات
💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘
وممكن نضيفها على الفيشار كمان
مش بقولكوا الفانيليا دي حاجة تحف
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
- تالت تكه :
اما بسيح السمن بضيفله ورق لورى وحبهان
بيديله ريحة حلوة اوي ويتخزن لمدة سنة بنفس الريحة
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
- رابع تكه :
صلصة الكشري اما بعملها وتخلص بعملها طشة توومة بكزبرة كتيير بتفرق في طعم الكشري كل
وده سر من اسرار كشري ابو طارق
🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶🚶
- خامس تكه :
اما تشتري اللبن وتحسي او تشكي انه ممكن يكون رايب
او هيروب وهو بيغلي اول ماتحطيه عالنار ضيفيله معلقة بيكنج بودر كبيرة وقلبيها فيه
ان شاء الله مش هيروب خالص
🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀
- سادس تكه :
حفظ الخضروات الورقية زي الشبت والبقدونس والجرجير انا بغسلهم وانشفهم في فوطة نظيفة بس مش يكون فيه نقطة مية واحدة والفها في ورق ابيض نظيف مش كيس علشان الكيس بيعمل بخار مية وينزل عالخضار يسوده ويبوظه
💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓
- سابع تكه بواقي الكيك :
لو عندي بواقي كيك بفتته واعمله تورتة جيلي
بعمل في قالب جيلي واما يجمد بفتت عليه نص الكيك وبعدها طبقة كريم شانتي وبعد كده باقي فتافيت الكيك واصب باقي الجيلي واسيبه يبرد في التلاجة تانى
🌋🌋🌋🌋🌋🌋🌋🌋🌋🌋🌋🌋🌋🌋
- تامن تكه :
الملوخية انا بضيفلها كزبرة خضرا وتتخرط معاها بتكون لذيذة اوي
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
- تاسع تكه :
اما تخزني خضار او فاكهة في الفريزر ما تنسيش تخرجي الهوا اللي في الكيس علشان الحاجة اللي جوا ما تسودش وتفضل محتفظة بلونها
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
- تكه رقم 10 :
لو عاوزة تعملي اكلة شكلها شيك وموفرة في نفس الوقت ممكن تعملي الشيش طاووق بس بدل الفراخ تحطي بطاطس مكعبات وطعمها يجنن وشكلها جمييل
🎎🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
- تكه 11 :
لو عندك بواقي رز ممكن تضيفي عليه بيضة وبهارات وتعمليها في الكبة تكوريها زي الكبيبة وتفتحيها من النص وتحشيها جبنة بزيتون وفلفل وتقليها في زيت
🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋
- التكه 12 :
لو السويسرول اتكسر او اتفتت منك وانتي بتلفيه اعمليه تورتة مستطيلة اقسميها اتنين بالطول واعمليها زي ما بتعملي التورتة عادي احشيها كريم شانتي من النص وضيفي النص التاني وزوقيها على زوقك انا عملت معايا كده وقلبتها تورتة
🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍
- تكه 13 :
لو هتعملي رز بالخلطة ومكسلة تعملي الكراميل انا بضيفله معلقتين عسل اسود طعمه بيكون حلو اوي بجد
📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
- آآآخر تكه :
اما بعمل شوربة لسان عصفور بحمرها واسيبها شوية علشان لو ضيفت عليها الشوربة على طول لسان العصفور بشقق كأنه مكسر 
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈