السبت، 14 يوليو 2018
طريقة عمل محشي ورق العنب باللحم المفروم
طريقة عمل محشي ورق العنب باللحم المفروم
مقادير محشي ورق العنب باللحم المفروم :
كيلو ورق العنب مكبوس الحشوكوب و نصف أرز 350 غ
لحم مفروم
بصلتين مفرومين ناعم
باقة بقدونس مفرومة ناعم
باقة شبت مفرومة ناعم
2 فص ثوم مفرومين ناعم
ملعقة كبيرة زيت نباتى
ملح- فلفل أسود حسب الرغبة
مقادير الصلصة : مكعب مرقة دجاج كيلو طماطم
طريقة عمل محشي ورق العنب باللحم المفروم :
1. اغسلي ورق العنب جيدا ثم صفيه .2. احضرى وعاء عميق و ادهنيه بالزيت .
3. رصى فى القاع اوراق عنب غير محشية عدة طبقات ثم رصى فوقها الاوراق المحشية .
4. لعمل الحشو .
5. فى وعاء على النار سخنى الزيت .
6. قلي اللحم بالزيت .
7. ضيفى باقى مكونات الحشو و قومى بالتقليب جيدا ثم ارفعيه من على النار.
8. لعمل الصلصة قشري الطماطم ثم اخلطيها فى الخلاط .
9. افردي ورق العنب أمامك و قومي بحشوه كالمعتاد.
10. لفي ورق العنب و رصيه فى الوعاء بشكل متلاصق جوار بعضه ثم طبقات فوق بعضها حتى الانتهاء
من كل كمية الحشو و ورق العنب .
11. غطى المحشي بالصلصة مع اضافة مكعب الدجاج و القليل من الماء حسب حاجتك .
12. ضعى صحن على الوجه و ارفعى الوعاء على النار حتى الغليان .
13. هدئي النار و غطى الوعاء حتى تمام النضج (حوالى 60 دقيقة).
14. يقدم ساخنًا.
طريقة عمل الجمبري بانيه
طريقة عمل الجمبري بانيه
المكوّنات
-
1/2 كيلوغرام جمبري، وسط او كبير
-
2 فص ثوم مهروس
-
1 بيضة
-
1 ملعقة صغيره كمون
-
1 ملعقة صغيره ملح
-
1 ملعقة صغيره بهارات سمك، إن وجدت
-
بقسماط أو كعك مطحون او كوب دقيق مضاف اليه كيس فيجيتار
-
5 ملعقة كبيرة زيت نباتي للقلي
طريقة التحضير
10 دقيقة-
ينظف الجمبري، يقشر ويتبل بالملح، الكمون، الثوم والبهارات.
-
تخفق البيضة وتقلب مع الجمبري ويترك لنصف ساعة.
-
يغلف الجمبري فى البقسماط او الدقيق المضاف له كيس فيجيتارز.
-
يقلى الجمبري في الزيت ولا يترك بالزيت وقت كبير حتى يبقى لحمه من الداخل طرياً.
-
يزين الجمبري المقلية بالبقدونس ويقدم مع ارز السمك البنى او ساندويتشات.
-
شيش طاووق
-
1/2 كيلو فراخ مخليه مقطعه مكعبات
-
3 حبات طماطم مقطعه ترنشات
-
4 حبات فلفل ( فلفل اخضر واحمر واصفر ) مقطعه ترنشات
-
2 بصله مقطعه ترنشات
-
للتتبيلة:
-
رشة ملح
-
رشة فلفل اسود
-
رشة جنزبيل
- رشة جوزة الطيب
-
رشة حبهان
-
رشة ببريكا
-
رشة بهارات السبع حبات
-
رشة بصل بودره
-
رشة ثوم بودره
-
كوب زبادي
طريقة التحضير
20 دقيقة-
تغسل الفراخ جيدا، توضع في اناء عميق ويوضع عليها كل التوابل وكوب الزبادي ويقلب ويترك في التتبيلة.
-
في اسياخ خشبية ترص قطعة فراخ ثم قطعة بصل ثم قطعة فلفل وتكرر حتى انتهاء الكمية.
-
على الشوايه او الجريل توضع معلقه زيت، وتوضع اسياخ الشيش طاووق وتقلب حتى النضج وبالهنا.
-
فراخ شيش مشويه
فراخ الشيش المشويه 👐
- فرخة يتم تقطيعها 8 أجزاء
- ½ فنجان لبن
- ملعقتان كبيرتان مستردة
- ½ كوب زيت
- ملعقة صغيرة ملح
- ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة ثوم باودر
- ملعقة صغيرة بهارات فراخ
- ملعقة صغيرة بودرة بصل
- ملعقتان كبار صلصه
- عصير ليمونة
- ملعقة كارى
- نغسل الفراخ جيداً بالطريقة العادية بعد أن يتم تقطيعها إلى 8 أجزاء، ثم نتركها حتى تتخلص من الماء الموجود فيها تماماً.
- نضع كافة التوابل السالف ذكرها فى بولة كبيرة، ثم نضيف إليه الفراخ
ونتركها فى التتبيلة قبل إعدادها بيوم أو لمدة ساعتين على الأقل.
- نضع الفراخ فى صينية وندخلها إلى الفرن، ونتركها حتى تنضج تماماً، ثم نشعل الشواية حتى يتم تحمير الوجه.
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)
-
مكرونه بالبشاميل الملظلظه :D كيس مكرونه مسلوقه وبستخدم المكرونه القلم ربع كيلو لحمه معصجه وعليها طمطمايه مبشورة جبن مشكله وموتزاري...
-
صنية قرع عسلى بالبشاميل 💝 🌸 🍊 اتفضلوا 😊 طبعا جبت قرع عسلى قشرتة وسلقتة واخدت جزء منة صفيتة واخدت المية بتاعتة دى فيها الخلاصة ...
-
رجيم الماء السريع لانقاص الوزن في 7 ايام يساعدك رجيم الماء على حرق اكبر قدر من الدهون وانقاص الوزن خ...