المتابعون
Join on this site

كن من متابعي مدونتنا

السبت، 21 يوليو 2018

أرزمدسوس حمام

أرز مدسوس حمام وفراخ مشويه رهييييبه ومكرونه حلوه اوي بردو


 
الحمام بيتغسل بميا وملح وخل تسيبيه فيهم شويه وتنقعي الرز وبعدين تشوحي الحمام ف حتت سمنه وترشيله ملح وفلفل والطاجن ده اخد مني كبايه ونص رز فسخنت كوبايتين لبن ومعاهم كوبايه ميا ودهنت الطاجن سمنه وحطيت الرز وعليه اللبن والميا وملح وفلفل ودفست الحمام فيه بس قسمته بالنص عشان الرز يدخل فيه وحطيت عالوش سمنه ودخلته فرن سخن واول ما بيتشرب اللبن بغطيه واسيبه لحد مايستوي بس كده

صينيه قرع عسل بالبشاميل

صنية قرع عسلى بالبشاميل💝🌸🍊
 
اتفضلوا😊
طبعا جبت قرع عسلى قشرتة وسلقتة واخدت جزء منة صفيتة واخدت المية بتاعتة دى فيها الخلاصة وقمت خلطت القرع بسكر وزبيب وجوز هند فى الصنية وعملت البشاميل
6معالق دقيق على معلقتين سمنة بلدى ومعلقة زبدة وحمرتهم بسيط ونزلت بكوب لبن و2كوب ماية قرع عسلى وطبعا السكر ولما استوى سبتة يبرد وحطيت بيضة وشوية فانيلا وحطيتة على وش القرع ودخلتة الفرن يستوى وبابف هنا..



معلومات مفيده لك سيدتي

معلومات مفيدة لك سيدتي 😒

 
- أضيفي ملعقة من الخل لزيت القلي لان الخل يقلل من امتصاص الاكل للزيت .
- اضيفي قطعتي سكر مع الجبنه لتفادي تعفنها والحافظ عليها مدة اطول .
- ليصبح الارز ناصع البياض مثل الثلج يضاف بضع من قطرات عصير الليمون بعد الغليان و في حال لم ينضج الرز لاتزيدي عليه الماء لكن غطيه بورق قصدير وضعيه على نار هادئه جدا.
- اضافة القليل من الخل للدجاج قبل الطهي بساعة يساعد على سرعة النضج .
- لتسهيل تقطيع اللحم ضعي اللحم بالثلاجة لمدة 10 دقائق
- لتفادي الطعم المر الذي يتركه قشر الباذنجان انقعيه بماء مالح لمدة نصف ساعة قبل القلي ولتفادي شرب الباذنجان كميه كبيرة من الزيت رشي القليل من الطحين عليه قبل القلي .
- في حال احتراق سطح الكيك يمكنك ازالت السطح بالسكين ونثر القليل من السكر النااعم على السطح واعادته للفرن مدة عشر دقائق يتكون سطح جديد.
- ليعطي الليمون اكبر كميه من العصير ضعيه بماء ساخن نصف ساعة او دقيقه بالمكرويف ولتخزين الليمون طازج ضعيه بوعاء مملوء بالماء وخزنيه بالثلاجه .
- لحفظ الموز لوقت طويل قومي بتغليف رأسه بغلاف بلاستيكي.
- لمنع تسلل النمل الى السكر اضيفي معه عودين من القرنفل .
- عند سلق البيض اضيفي ملعقة من الخل الى الماء حتى لا تتسرب محتويات البيض الى الماء عند انكسار القشرة الخارجية
.
- حتى لا تذبل السلطة لا تضيفي الملح الا عند التقديم ..لتصلك جميع المعلومات تابعوا حسابي وعلقو بتم.

لبن مكثف محلى | أميرة شنب

لقاء خاص مع الشيف "أميرة شنب" | شارع شريف

كبيبة صينية | أميرة شنب

"الثوم يمنع نمو السرطان