الحواوشي الله بجد طبعا من الاكلات الشعبيه المصريه اللي بيحبها سواء اطفال اوكبار لما لها من طعم شهي ومذاق رائع يلا بينا نشوف الخطوات
افضل انواع الخبز اللي بنستخدمه هو الخبز الاسمر اللي هوا بالرده وطبعا صحي كتير عن العجينه
يعتمد حشو الحواوشي علي اللحم المفروم
ولازم يكون لحم ني وليس متسبك تمام كده عشان يبان كانه زي بتاع بره بالضبط
هنجيب بوله ونحط الكميه اللي احنا عايزنها من اللحم
وعليها بصله كبيره قطع صغير مش مفروم
و2 طماطم قطع صغيره زي السلطه كده
وفلفل اخضر ولو في الوان زي ماتحبي
رشه ملح
رشه فلفل
اي بهارات عندك
وموجود عند العطار بهارات حواوشي بس عادي مش لازم
المهم هقلب كل المكونات دي مع بعض لكن مش افعصهم فاهمين يعني تقليبه بسيطه
وبجيب العيش بقطعه بالسكين من الطرف بحيث انه يتحشي من جواه ومايقعش وبحشي العيش باللحم المفروم
وبعدين بجيب صينيه الومنيوم وبفرشه بورق فويل وبحط العيش المدهون من تحت وعلي الوش قليل جدا من الزيت
ويدخل فرن سخن علي حراره 180 هياخد تقريبا تلت ساعه واقلبه علي الوش 10 دقايق يتقرمش بيبقي طعمه يجنن وبالهنا والشفا علي قلوبكم حبايبي
افضل انواع الخبز اللي بنستخدمه هو الخبز الاسمر اللي هوا بالرده وطبعا صحي كتير عن العجينه
يعتمد حشو الحواوشي علي اللحم المفروم
ولازم يكون لحم ني وليس متسبك تمام كده عشان يبان كانه زي بتاع بره بالضبط
هنجيب بوله ونحط الكميه اللي احنا عايزنها من اللحم
وعليها بصله كبيره قطع صغير مش مفروم
و2 طماطم قطع صغيره زي السلطه كده
وفلفل اخضر ولو في الوان زي ماتحبي
رشه ملح
رشه فلفل
اي بهارات عندك
وموجود عند العطار بهارات حواوشي بس عادي مش لازم
المهم هقلب كل المكونات دي مع بعض لكن مش افعصهم فاهمين يعني تقليبه بسيطه
وبجيب العيش بقطعه بالسكين من الطرف بحيث انه يتحشي من جواه ومايقعش وبحشي العيش باللحم المفروم
وبعدين بجيب صينيه الومنيوم وبفرشه بورق فويل وبحط العيش المدهون من تحت وعلي الوش قليل جدا من الزيت
ويدخل فرن سخن علي حراره 180 هياخد تقريبا تلت ساعه واقلبه علي الوش 10 دقايق يتقرمش بيبقي طعمه يجنن وبالهنا والشفا علي قلوبكم حبايبي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق