الارز المعمر علي اصوله :)
🌸 المقادير 🌸
هتعملي 2 كوب ارز يعني هتحتاجي 2 كوب لبن ولازم يكون سخن مش بارد تمام كده
هعمل مثلا 2 كوب ارز
زبده او سمنه
قشطه اللبن
🌸 الطريقه 🌸
بنغلى اللبن اولا
فى صينيه بايركس او طبعا الاحسن الفخار لا يعلي عليه
ونحط الارز المغسول طبعا عليها الزبده ونفضل نقلب ومعاهم 2 معلقه قشطه وندعكهم ف بعض
ثم نضيف اللبن
ورشه ملح وممكن تحطي وسط الارز اللحمه وتكون مسلوقه
بنسيب الرز ياخد كم غلوه على اعلي نار مع اللبن وباقى المكونات لغاية ما الرز يشرب نص كمية اللبن الموجوده فى الصينية .. بعد كده نوطب النار على درجة حراره 180 ْ درجه تسبيه يكمل سواه براحته لغاية ما ياخد الوش التحفه ده
للقطاقيط اول سنه جواز بياخد ساعه الاتلت في الفرن
🌸 المقادير 🌸
هتعملي 2 كوب ارز يعني هتحتاجي 2 كوب لبن ولازم يكون سخن مش بارد تمام كده
هعمل مثلا 2 كوب ارز
زبده او سمنه
قشطه اللبن
🌸 الطريقه 🌸
بنغلى اللبن اولا
فى صينيه بايركس او طبعا الاحسن الفخار لا يعلي عليه
ونحط الارز المغسول طبعا عليها الزبده ونفضل نقلب ومعاهم 2 معلقه قشطه وندعكهم ف بعض
ثم نضيف اللبن
ورشه ملح وممكن تحطي وسط الارز اللحمه وتكون مسلوقه
بنسيب الرز ياخد كم غلوه على اعلي نار مع اللبن وباقى المكونات لغاية ما الرز يشرب نص كمية اللبن الموجوده فى الصينية .. بعد كده نوطب النار على درجة حراره 180 ْ درجه تسبيه يكمل سواه براحته لغاية ما ياخد الوش التحفه ده
للقطاقيط اول سنه جواز بياخد ساعه الاتلت في الفرن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق